Vacatures bij de Hillegomse houthandel

Voor de Hillegomse Houtgroep / BPG De Hillegomse zoeken wij met spoed

Functieprofiel Accountmanager Hillegomse Houthandel / BPG

Bedrijfsprofiel

Voor de Hillegomsche Houthandel / BPG De Hillegomse zijn wij exclusief op zoek naar een Accountmanager. Herken jij je in onderstaand functieprofiel, dan komen wij graag met jou in contact!

De Hillegomse Houthandel is onderdeel van de Hillegomsche Houtgroep. De Hillegomsche Houtgroep is een vooraanstaand leverancier en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment hout- en plaatmateriaal en daarnaast bouwmaterialen. De groep is overwegend actief in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Zij heeft vier vestigingen in Nederland (Den Helder, Hillegom, Wassenaar en Zierikzee). De groep is een familiebedrijf met een lange historie. Betrouwbaarheid, soliditeit, kwaliteit en continuÔteit zijn belangrijke kernwaarden waarvoor de groep staat.

De groep richt zich voornamelijk op de professionele gebruiker waaronder zzp-ers, bouw- en aannemingsbedrijven, timmerfabrieken en houtskeletbouwfabrikanten. De goederen worden zoveel mogelijk bij de bron ingekocht. Dit zijn veelal fabrikanten of zagerijen in de landen van herkomst. Hiervoor wordt mede gebruik gemaakt van de inkooporganisatie 4Plus Bouwmaterialen, waarin wordt geparticipeerd.

De Hillegomsche Houtgroep ontzorgt de klant zo veel mogelijk. Dit gebeurt door "just-in-time" leveringen van een breed assortiment dat is afgestemd op de behoeften van de doelgroep en het toevoegen van waarde aan producten door deze te bewerken (zagen, schaven. frezen, korten kepen, gronden etc.). Daarnaast adviseren de vakbekwame medewerkers haar klanten uitstekend over de diverse producten en toepassingsmogelijkheden.

De Hillegomsche Houthandel beschikt over een eigen magazijn en eigen transport. Het afzetgebied van de Hillegomsche Houthandel bevindt zich bij benadering in een straal van 20-25 km rondom Hillegom. De vestiging levert hout- en plaatmateriaal en bouwmaterialen. Vakmanschap, klantgerichtheid en betrouwbaarheid zijn elementen waaraan veel waarde wordt gehecht binnen dit familiebedrijf.

Locatie

Hillegom

Functieomschrijving

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van hout- en bouwmaterialen in jouw rayon. Je formuleert het commerciŽle rayonplan en bent verantwoordelijk voor de geformuleerde commerciŽle doelen, waarvan omzet en rendement belangrijke onderdelen zijn. Tot de doelgroep van jouw rayon behoren zowel de grote, middelgrote als kleine aannemerij.

In eerste aanloop heb je een sterke focus op het benaderen en binnenhalen van nieuwe klanten. Daarnaast bezoek je klanten die in omzet zijn teruggelopen. Je probeert te achterhalen wat daarvan de reden is, inventariseert wensen en behoeften en maakt een plan om deze klanten weer terug te krijgen en verder uit te bouwen. In een latere fase gaat je focus meer verschuiven van acquisitie naar relatiebeheer en het verder uitbouwen en verankeren van deze klanten.

Uiteraard bezoek je ook reeds bestaande klanten en leads in jouw rayon. Eveneens geef je de juiste aandacht aan het uitdragen en bedenken van promotionele en verkoopacties richting klanten. Je maakt duidelijke afspraken met klanten en bent verantwoordelijk voor de administratieve vastlegging daarvan. Voor jouw eigen administratie en eveneens voor jouw collegaís zorg je voor het opstellen van (bezoek)rapportages. Je werkt samen met leveranciers om lopende zaken te coŲrdineren en om marktkansen gezamenlijk optimaal te benutten. Je bent actief met het doorontwikkelen en uitbreiden van jouw productkennis. Daarnaast houd je product- en marktontwikkelingen scherp in de gaten en speelt daar handig op in. Je rapporteert aan de vestigingsmanager.

Functie eisen

Je beschikt over minimaal MBO werk- of denkniveau (bij voorkeur een commercieel economische of bouwkundige richting). Je beschikt over actuele kennis met betrekking tot hout- en plaatmateriaal en de overige bouwmaterialen. Daarnaast heb je enkele jaren werkervaring in een buitendienstfunctie. Je hebt ervaring met new business (en beleeft hier ook plezier aan) en bent een uitstekend onderhandelaar. Je bouwt relaties op voor de lange termijn en weet klanten aan je te binden. Daarnaast ben je in staat om jouw eigen zaken goed te organiseren. Je bent woonachtig in de regio (gebied van Hillegom tot Alkmaar).

Persoonlijkheidskenmerken

Je bent een inspirerende, innemende en sterke persoonlijkheid. Je bent betrouwbaar en commercieel gedreven en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je bent gedreven en beschikt over een goede helicopterview, communiceert helder en staat tussen de partijen.

Persoonlijkheidskenmerken

Je bent een gedreven vakman met een een hoge gunfactor. Je bent betrouwbaar en commercieel gedreven en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je weet snel mensen voor je te winnen en bent loyaal naar jouw klanten en collegaís.

Arbeidsvoorwaarden

  • Uitstekend salaris (conform CAO Houthandel)
  • 24 vakantiedagen
  • 12 ADV dagen
  • Leaseauto
  • Aantrekkelijke pensioenregeling

Solliciteren

Ben jij geÔnteresseerd in deze mooie functie en ben je uit het juiste hout gesneden, dan komen wij graag met jou in contact. De werving- en selectieprocedure voor deze functie is exclusief uitbesteed aan Bouwmaterialen Recruitment Nederland

Over Bouwmaterialen Recruitment Nederland

Bouwmaterialen Recruitment Nederland (BRN) werkt landelijk en is gespecialiseerd in de werving en selectie van kandidaten voor de bouwtoelevering / professionele bouwmaterialensector. Wij bemiddelen overwegend in commerciŽle functies op zowel midden als hoger managementniveau. Wij zijn gevestigd in Kantoorgebouw De Drie Hoefijzers in Breda.